Srećko Sofronijević Foto: Facebook

U nemirima na severu Kosova povređeno je deset muškaraca od kojih su dvojica zadržani na bolničkom lečenju. Srbin Srećko Sofronijević (36), koji je upucan u leđa, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja.

Kako je direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao, povređeni 36-godišnjak smešten je na odeljenje intenzivne nege i nalazi se pod 24-časovnim nadzorom.

„On ima tešku telesnu povredu, upucan je sa leđa vatrenim oružjem, ne znamo kog kalibra. Ima povredu desne lopatice, prelom drugog desnog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata. Hitno je operisan, zaustavljeno je krvarenje, metak je izvađen i on je trenutno u jedinici intenzivne nege. Mogu da kažem da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja, ali biće pod stalnim 24-satnim nadzorom od strane najboljih lekara u KBC Kosovska Mitrovica“, kazao je Elek, piše Telegraf.

#related-news_1

Prema njegovim rečima, u današnjim nemirima povređeno je ukupno deset osoba.

„Imamo deset povređenih, od toga osam nije zadržano na bolničkom lečenju. Oni su povređeni gumenim mecima, suzavcem, šok-bombama“, kazao je.

Druga osoba na bolničkom lečenju, trenutno je na dijagnostici.

„Ta druga osoba je povređena tako što je zadobila povredu tupom silom, da li kundakom, da li čizmom, nismo još dobili tačnu informaciju. On je u fazi dijagnostikovanja i biće smešten na odeljenju hirurgije KBC-a“, rekao je.

Kako je precizirao Elek, svi povređeni su muškarci.

BONUS video: Kosovska policija i pucnjava u Zvečanu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)