Cedomir Ceda Jovanovic
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Zoran Lončarević

Lider LDP Čedomir Jovanović sinoć je oko 22 sata, pod dejstvom alkohola, razbio izlog u jednom restoranu brze hrane na Novom Beogradu, nakon što su ga, kako je izjavio, napali navijači Crvene zvezde, a kako saznajemo, u neposrednoj blizini porodičnog doma političara nalazi se sedište “Hijena”, jedna frakcije Delija.

Pročitajte još:

Jovanović je nakon incidenta, kada je stolicom polomio izlog lokala, rekao da su ga napali navijači, koji su mu i ranije pravili probleme i dolazili ispred zgrade u kojoj živi. Njegova supruga istakla je da je reč o navijačkoj grupi “Hijene”, koju je nekada predvodio ubijeni Velibor Dunjić, a sa kojim je Jovanović svojevremeno imao probleme.

Opšte je poznato da je Blok 21 sedište navijača Crvene zvezde, pre svega, grupe “Hijene”, a o čemu svedoče crveno-beli grafiti kojim je pomenuti kraj obeležen. Isto tako, samo sto metara dalje od mesta na kojem je došlo do jučerašnjeg incidenta, nalazi se kafić koji je dovođen u vezu Urošem Avramovićem, jednog od vođa Delija.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Avramović je svojevremeno bio osuđen na četiri godine i dva meseca zbog nanošenja teških telesnih povreda Andreju Čoguriću na splavu „Kalipso“ 2008. Tada je sa njim osuđen i Dunjić.

Iza sebe ima brojne krivične prijave, ali i nekoliko osuđujućih presuda, uglavnom zbog nasilničkog ponašanja.

Avramović je svojevremeno bio blizak sa Dunjićem i tesno su poslovno sarađivali. Pomenuti kafić, nedaleko od lokala brze hrane, takođe se dovodio u vezu sa Dunjićem. U neposrednoj blizini istog nalazi se i veliki mural posvećen ubijenog vođi navijača Veliboru Dunjiću.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dunjić je ubijen 2014. godine ispred splava „Džimis“, a suđenje optuženima za njegovu likvidaciju i dalje traje.

Podsetimo, incident se dogodio juče oko 22 sata, a Jovanović je u trenutku demoliranja bio pod dejstvom alkohola. Njemu je alkotestom utvrđeno da je ima 1,52 promila alkohola u krvi.

Jovanović: Isprovocirali me heroji sa severa

Podsetimo, nakon incidenta oglasio se Jovanović za televiziju Nova S i ispričao šta se dogodilo.

„Slavio sam Zvezdinu titulu, eto to se desilo. Šta se desilo? Sačekali su me kreteni ovde, kao što to vrlo često vole da rade i neka mi ne dolaze pred kuću. Jel znate koji su to kreteni? To su oni kreteni pred kojima se svako pristojan u ovom gradu povlači. Ja ovde živim, ovde mi je porodica, oni to vrlo dobro znaju i neka mi se sklone sa puta. E, a ovo je taj demolirani lokal“, rekao je Jovanović i pokazao rukom u pravcu kioska.

Foto: Nova.rs

Nakon konstatacije novinara da očigledno postoje dve verzije priče Jovanović se ubacio:

„Ne postoje dve verzije priče. Da li sam ja ovo napravio? Pa naravno da jesam. Jel to neko negirao? Koje dve verzije? A što nisam ovde, a što nisam tamo? Isprovocirali su me ti heroji sa severa. Tamo mi je parkiran auto, ovde živim, nek ne dolaze više pred moj stan i biće sve okej“, rekao je on.

Foto:Nemanja Jovanović

Inače, njegova supruga je za Nova.rs, nakon incidenta, izjavila da su lidera LDP navijači napali po izlasku iz automobila. Kako je istakla, to nije prvi napad.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare