Foto: Facebook/Igor Vaclavic

Špansko tužilaštvo zatražilo je doživotnu robiju za Igora Vaclavića iz Subotice, koji je optužen za ubistva pripadnika Nacionalne garde Viktora Hesusa Kabaljera i Viktora Romera i farmera Hosea Luisa Iranca 15. decembra 2017, a ako bude osuđen na nju, to će biti drugi doživotni zatvor za ovog begunca, pošto mu je u Italiji već izrečena ta kazna.

Podsetimo, Vaclavić, nekada najtraženiji begunac, pre hapšenja je ubio dva policajca i farmera, a potom je uhapšen. On je pre toga usmrtio dvojicu muškaraca u Italiji i pokušao da ubije dvojicu u Španiji, u kojoj se mesecima skrivao.

– Vaclavić je Hosea Luisa ubio kada je otišao na farmu kako bi pokupio oca. Pre nego što je ušao u kuću, optuženi ga je upucao u grudi, pa potom još jednom dok je ležao na tlu. Njegov otac je čuo pucnje i, ne znajući da je Hose Luis ubijen, pozvao policiju jer je posumnjao da je napadač osoba koju traže danima – prenose navode tužilaštva španski mediji:

– Patrola je krenula i, kada su prišli automobilu sa upaljenim svetlima i signalizacijom, Vaclavić je dvojici pripadnika garde pucao u leđa. Tužilaštvo smatra da bi on, po zakonu, mogao da bude osuđen na doživotnu robiju – navode mediji i dodaju da ga tužilaštvo tereti i za tri nasilne pljačke i nedozvoljeno posedovanje oružja, pa su za to zatražili još petnaest godina.

Porodice žrtava pridružile su se gonjenju Vaclavića.

– Za ubistvo Hosea Luisa trebalo bi da isplati 710.000 evra, Romera 760.000 i za Kabaljera još 560.000 evra. Novčani zahtevi su različiti zbog broja članova porodica ubijenih.

Vaclavić je u Italiji ubio vlasnika bara Davida Fabrija i čuvara šume Valerija Verija i za te zločine je osuđen na doživotnu robiju. Za pokušaj ubistva dvojice farmera u Španiji kažnjen je sa 23 godine zatvora.