Tužilaštvo o Aleksiću: Niko nije odustao od svedočenja

Hronika 25. jan. 202115:08
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/Studio B/Agape

U istrazi koja se u Višem javnom tužilaštvu Beogradu vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), do sada su ispitane tri od šest devojaka, koje su ga prijavile za polno uznemiravanje i silovanje u toj školi. Iako su pojedini mediji preneli da je jedna od devojaka, koja je želela da ostane anonimna, odustala da ga lično tereti, u tužilaštvu nemaju takvu informaciju.

„Mi za sada nemamo informaciju da je neko odustao od svedočenja“, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Pročitajte još...

„Ova glumica je u policiji prethodno dala iskaz o svemu što je proživela pohadajući Aleksićevu školu glume, misleći da će biti svedok, ali kada je saznala da je njena uloga oštećene u procesu, odustala je i odlučila da ga ona lično ne tereti“, preneli su mediji.

Aleksić se tereti krivičnom prijavom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje prema pomenutih šest devojaka.

Prošle sedmice su u tužilaštvu su ispitane tri glumice, Milena Radulović, Iva Ilinčić i još jedna koja je želela da ostane anonimna. Preostale devojke trebalo bi da iskaz daju u toku ove sedmice.

Viši sud u Beogradu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor njemu je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na saslušanju u tužilaštvu Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, u periodu od 2008. do 2020. godine. Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim ostecenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, saopštilo je tada tužilaštvo.

Lavinu prijava protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge devojke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar