Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana sprečilo je više likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru. Među njima je i napad na vođu navijača Partizana Veljka Belivuka, poznatijeg pod nadimkom Velja Nevolja.

To je saopšteno na današnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu UP i SDT-a, pišu Vijesti.

Pročitajte još:

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović rekao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu.

Kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

Tužilac Čađenović je rekao da realizacija ovog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog dela.

„Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T.H. M.M. i I.D. Eksploziv je pronađen u vozilu M. M.“, navode Vijesti.

Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru. On je ponovio i detalje iz istrage oko hapšenja u Budvi osumnjičenih S.S. i I.L. za koje se veruje da su u jednom lokalu u Budvi trebalo da ubiju Marka Ljubišu.

SDT će nastaviti istragu kako bi utvrdili da li je još neko učestvovao u planiranju i pomaganju ovih krivičnih dela.

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se osumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara.

Inače, što se tiče likvidacije na aerodromu, reč je o napadu na vođu navijača Partizana Veljka Belivuka, koji je u javnosti poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja.

Podsetimo, Belivuk je od ranije poznat srpskim istražnim organima. On je, kako se navodi, prema operativnim podacima policije osoba bliska “kavačkom” kriminalnom klanu, a priveden je u policiju u Kotoru pre nedelju dana, nakon što je ušao u Crnu Goru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar