Foto: Nova S

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku "Jovanjice", na kojoj je novembra 2019. godine zaplenjeno oko četiri tone opojne droge, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu jer se nisu pojavili advokati prvooptuženog.

Naime, na današnji pretres nije pristupio niko od Koluvijinih advokata, ali ni branioci optuženog Vladana Živojinovića.

Takođe, tužilac Saša Drecun predložio je spajanje ovog postupka sa predmetom nazvanim „Jovanjica 2“, kojim su obuhvaćeni pripadnici bezbednosnih službi.

O ovome će sud naknadno odlučiti.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je nedavno pravosnažno potvrdio optužnicu protiv Koluvije i drugih okrivljenih, pretežno pripadnika Vojno-obaveštajne agencije i Bezbednosno-informativne agencije, ali i MUP, takođe zbog postupka proizvodnje opojne droge na poljoprivrednom gazdinstvu „Jovanjica“.

Inače, u „Jovanjici 1“ sudi se vlasniku imanja na kome je pronađena opojna droga, Predragu Koluviji, kao i njegovim bliskim saradnicima.

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar