Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Goran Vučković iz Zablaća, kod Čačka je bio neuračunljiv prilikom pokušaja ubistva svoje supruge Nikolije prošle godine, u noći između 29. i 30 avgusta, stav je veštaka, kaže za Nova.rs nasilnikov branilac Ivan Čvrkić. Prema njegovim rečima, oni su ovu odluku izneli u februaru prilikom ročišta, u čačanskom sudu.

„Goran Vučković bi trebalo, ukoliko se ne usvoji žalba Nikolijinog advokata da bude smešten u ustanovi zatvorenog tipa. U tom slučaju ne izriče se kazna zatvora, već mera bezbednosti“, objasnio je Čvrkić.

Na naše pitanje koliko bi, eventualno, važila ta mera, Vučkovićev branilac ne može da da precizan odgovor, jer niko ne zna koliko može da traje potreba za lečenjem.

„Goran se izjasnio da se samog događaja ne seća, a na narednom suđenju će biti saslušana njegova supruga. Takođe, utvrđeno je da on može da prati ročišta, jer su njegove psihičke sposobnosti takve da je u mogućnosti da prisustvuje“, kaže Čvrkić.

Čačak, selo, mesto Zablaća, hronika, muž pretukao ženu, nasilje u porodici, porodično nasilje
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Sa druge strane, ističe branilac, njegova bolest je takva da se u trenutku izvršenja krivičnog dela javljaju drugačiji prikazi realnosti koji stvaraju ljubomoru.

„On, praktično, najobičniju stvar koju je supruga uradila shvatao je kao neki flert. Činjenica je da niko ne zna, i ne može da se utvrdi šta je bio tačan okidač da dođe do sukoba između njih dvoje. Goran i Nikolija su u dobrom raspoloženju došli i otišli sa svadbe, posle čega se dogodio incident. On se tog dela ne seća, kao ni njegova supruga“, zaključio je Čvrkić, napomenuvši da bi Nikolija trebalo da bude saslušana mimo suda, ali ne zna da li ta ustanova ima tehničke mogućnosti za takvu vrstu ispitivanja.

Sa druge strane, advokatica Nikolije Vučković, Irena Ilić navodi za Nova.rs da je šokirana ovakvom odlukom veštaka.

„Mi smo podneli zahtev za dopunsko veštačenje, odnosno drugu komisiju. Moja klijentkinja se oseća zbunjeno, a ona treba da da iskaz na sledećem ročištu. Ukoliko se ne ispune mogućnosti da ona bude saslušana putem video linka, verovatno neće biti izvodljivo, pa će opet biti odloženo“, kaže za Nova.rs Ilić.

Na naše pitanje kako su veštaci utvrdili da je Goran Vučković bio neuračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela, jer mu to nije bilo prvi put, Nikolijina advokatica kaže da isto misli kao i mi.

„Videćemo da li će sud dozvoliti novu komisiju, pa ćemo znati kakav će biti ishod daljeg postupka“, zaključila je Ilić.

Podsetimo, Goran Vučković je pokušao da ubije svoju suprugu tako što je uzeo motku na kojoj je bio ekser i udarao je do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu. Jedno uho joj je otkinuto.

Bila je životno ugrožena, ali, na svu sreću, spasila se. Ona je sada kod roditelja sa svojom decom i pokušava da se vrati uobičajenom životu.

Prema saznanjima našeg portala, Goran Vučković je te kobne noći bio i pod dejstvom narkotika.
Policajac, koji je bio na uviđaju prilikom ovog tragičnog događaja nam je kazao da je Vučković probisvet, psihopata, ološ i kriminalac.

„Te noći, pored toga što je bio pijan konzumirao je i psihoaktivne supstance. Da se ja pitam, dobio bi doživotnu robiju“, kaže naš sagovornik iz Policijske uprave Čačak. (ime poznato redakciji).

On je lično, nebrojeno puta intervenisao prilikom pređašnjih incidenata koje je Vučković izazivao i maltretirao Nikoliju.

Postavlja se logično pitanje – zašto institucije ćute dok biju i ubijaju žene, šta će i da li će Goran Vučković (kojih ima mnogo) učiniti kada i ako izađe iz ustanove zatvorenog tipa, ukoliko mu se ne preinači kazna. Da li će ponovo nasrnuti na svoju majku, koju je, takođe, te kobne noći tukao, o čemu je ona svedočila za Nova.rs.

Bonus video: Uviđaj posle ubistva na pumpi u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar