Čačak, selo, mesto Zablaća, hronika, muž pretukao ženu, nasilje u porodici, porodično nasilje
Majka nasilnika iz Zablaće, Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Osnovno javno tužilastvo u Čačku predložilo je kaznu od pet godina i tri meseca zatvora nasilniku iz Zablaća, Goranu Vučkoviću koji je u noći između 29. i 30. skoro na smrt pretukao svoju suprugu Nikoliju. Ovakav predlog žrtva i njena advokatica Irena Ilić smatraju sramnim.

„Goran Vučković se trenutnim optužnim predlogom tereti za krivično delo nasilje u porodici i teška telesna povreda u sticaju prema supruzi Nikoliji, kao i nasilničko ponašanje prema svojoj majci, umesto za pokušaj ubistva“, kaže za Nova.rs advokatica žrtve Irena Ilić. Prema njenim rečima, suđenje je zakazano za 21.decembar u čačanskom sudu. Ona je iskazala veliko nezadovoljstvo ovakvim optužnim predlogom.

„Najpre moram da napomenem da sam pre podizanja tužbe, još u toku istražnog postupka uputila Visem javnom tužilastvu u Čačku predlog kojim je traženo da se razmotri da li se u radnjama okrivljenog stiču obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, međutim, navedeni predlog je odbijen. Možda sam kao punomoćnik oštećene previše subjektivna, ali smatram da je ovakav optužni predlog OJT preuranjen, s obzirom da jos uvek nisu izvedeni svi dokazi.

Sa druge strane, imajući u vidu težinu, vrstu, kao i veliki broj povreda koje je Nikolija pretrpela, mišljenje mnogih je, pa i moje, da se okrivljeni morao goniti za gore navedeno krivično delo“, rekla je ona.

Ilić je ponovila da je krivični postupak izveden pred sud, tako da sada predstoji velika borba za koju se nada da će isti shvatiti pravu težinu izvršenog krivičnog dela, kao i posledice istog.

Pročitajte još:

„Moram da naglasim da samo želimo da pravda bude zadovoljena, jer će u suprotnom zakon ostati samo mrtvo slovo na papiru“, navodi advokatica. Prema njenim rečima, Nikolija će biti saslušana van suda kako ne bi bila u kontaktu sa okrivljenim i imaće status zaštićenog svedoka. Ne želimo da bude izložena dodatnom stresu, zaključila je Ilić za naš portal.

I Nikolija Vučković je istog stava kao i njena pravna zastupnica.

„Ovo je sramotan predlog i nisam zadovoljna optužnicom. Najvažnije da sam se oporavila, trenutno sam sa decom kod roditelja u Čačku. Osećam se dobro, na porodiljskom bolovanju sam. Posvetila sam se svojim mališanima i samo želim da ih izvedem na pravi put“, kaže za Nova.rs ova mlada hrabra žena koja je preživela pakao.
Nikolijina, sada već bivša komšinica, koja je nekada putovala sa njom na posao dok je radila u jednoj ribarnici kaže za Nova.rs da je ona divna žena i požrtvovana majka.

„Pretpostavljam da nije imala nikoga da je zaštiti ili je ćutala zbog dece. Znate i sami da je policija nebrojeno puta intervenisala, ali je tog skota Gorana, valjda sud oslobađao. Mnogo mi je žao, samo želim da bude dobro i započne život dostojan svakom ljudskom biću. Ona je hrabra, sigurna sam da se oporavila“, rekla nam je ona.

Podsećamo, Vučković pretukao je u noći izmežu 29. i 30. avgusta skoro na smrt pretukao suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom je teško povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana.

Oni su te večeri bili na svadbi i kada su stigli kući počela je svađa, a potom i tuča, nakon čega je velika tragedija, u smislu povreda, zadesila Nikoliju, divnu mladu ženu i majku četvoro dece. Mališani su prvobitno bili kod njene svekrve, koja, takođe ima i drugog sina, nažalost bolesnog, i o kome se, takođe, stara. Tom prilikom nasilnik je išamarao i svoju majku koja je pokušala da zaštiti snahu.

 

Bonus video: Zbog oružja u kući ne prijavljuju nasilje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare