Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U Osnovnom sudu Čačak danas će biti održano suđenje Goranu Vučkoviću koji je, skoro na smrt, u noći između 29. i 30. avgusta pretukao svoju suprugu Nikoliju. Predlog je da nasilnik bude osuđen na pet godina i tri meseca zatvora, kao i da plati novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

„Goran Vučković se trenutnim optužnim predlogom tereti za krivično delo nasilje u porodici i teška telesna povreda u sticaju prema supruzi Nikoliji, kao i nasilničko ponašanje prema svojoj majci, umesto za pokušaj ubistva. Moram da naglasim da sam šokirana ovakvim tokom imajući u vidu činjenicu da nisu svi dokazi izvedeni“, kaže za Nova.rs advokatica žrtve Irena Ilić.

Ona je, zbog svega toga, uložila i žalbu koja je odbijena.

„Nikolija je imala povrede opasne po život, a nasilnika terete za pomenuta krivična dela, što zaista nema smisla“, kaže njena pravna zastupnica.

Ovakvim potezom tužilaštva je, najblaže rečeno, šokirana i revoltirana čačanska javnost.

„Optužnica ptotiv Vučkovića je najbolji pokazatelj našeg trulog sistema i instistucija koje nisu u službi naroda, već pojedinaca. One su neme na ovakve događaje, osim kada se radi o njihovim štićenicima“, ocenio je za Nova.rs novinar iz Čačka, Nebojša Jovanović.

Prema njegovim rečima, Vučković, može da izađe iz zatvora za dve, tri godine ukoliko bude imao dobro vladanje.

Pročitajte još:

„Ko garantuje da neće ponoviti krivično delo. Čini mi se da sam, u proteklom periodu pročitao izjavu žrtve da strahuje od njegovih postupaka kada bude na slobodi“, kaže naš sagovornik dodajući da veoma strahuje za njen život.

Jovanović podseća da je veliki broj nasilnika ponovio krivično delo nakon izlaska iz zatvora ili institucija zatvorenog tipa, u kojima su bili.

Naš sagovornik naglašava da žene treba osnažiti, pružiti im podršku u materijalnom smislu, zaposlenje i stalnu kontrolu.

„Takođe, nasilnici najčešće imaju neurološke, psihološke, psihijatrijske ili probleme sa nekim opijatima. Oni moraju proći procedure lečenja i nadgledanja istog. Dakle, nad njima ne postoji skoro nikakva kontrola. Tu, takođe, vidim velike teškoće koje se moraju korigovati“, zaključuje Jovanović.

Kako je ranije za Nova.rs izjavila majka nasilnika Gorana Vučkovića, Stoja, on je, pored supruge i nju maltretirao. Uvek je „upadala“ u vatru, kao i te kobne noći da zaštiti snahu da bi i sama potom dobijala batine, a najčešče šamare.

Ona je u razgovoru tada kazala da joj je samo važno da ona ozdravi i brine o četvoro mališana, koji su jedno drugom do uveta.

Podsećamo, Vučković pretukao je u noći izmežu 29. i 30. avgusta skoro na smrt suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom teško je povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti. U zlostavljanju joj je otkinuo uvo. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana.

Oni su te večeri bili na svadbi i kada su stigli kući počela je svađa, a potom i tuča, nakon čega je velika tragedija, u smislu povreda, zadesila Nikoliju, divnu mladu ženu i majku četvoro dece. Mališani su prvobitno bili kod njene svekrve koja ima i drugog sina, nažalost bolesnog, i o kome se stara.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar