Ubijeni Mileusnić. Foto:Privatna arhiva

Sestra Miloša Mileusnića, kog je u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu ubio Neđeljko Đurović, koji je kasnije osuđen na 30 godina zatvora, objavila je na svom Fejsbuk profilu potresnu i dirljivu poruku posvećenu svom bratu.

„Živote sestrin, radosti najveća, svaka godina bez tebe je još jedna godina pukog životarenja u ovom izvitoperenom svetu. Smejem se zbog tebe, hvatam poneku sitnu radost, ali u srcu je duboka jeziva tuga, koja razara dušu, leže i budi se sa mnom, pali mi oči spoznajom da nikad više nećeš ući u našu kuću, u našu sobu, da neću čuti tvoje korake i tvoj radosni, gromoglasan smeh“, napisala je Aleksandra na svoj rođendan.

Podsećanja radi, Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati.

„Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način“, rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbanu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, od pravosnažnosti presude.

Bonus video: Goran Mileusnić: Zadovljan sam, samo da apelacija ne smanji kaznu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar