Apelacioni sud razmatrao žalbu Neđeljka Đurovića za ubistvo studenta iz Čačka

Hronika 27. jan 202216:25
Podeli:
Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je danas žalbe na prvostepenu presudu kojom je lane u septembru Neđeljko Ðurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sednici je prisustvovao optuženi Ðurović koji je doveden iz pritvora,i njegovi branioci, dok se tužilac nije odazvao na poziv suda.

Prvi put otac ubijenog Mileusnića nije prisustvovao sednici suda jer je, kako je rekao medijima, bio na groblju povodom trogodišnjice smrti sina.

Sudija je procitao prvostepenu presudu, dokaze, svedočenja očevidaca, iskaze veštaka i Ðurovićevu odbranu.

Pročitajte još:

Apelacioni sud može prvostepenu presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje siđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede klljučne dokaze za presuđenje.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati.

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbanu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, od pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar