Ilustracija Foto: MICHAEL BUHOLZER / AFP / Profimedia

Vrhovni sud kantona Cirih proglasio je u utorak 55-godišnju ženu krivom za pokušaj ubistva supruga. Početkom aprila 2018. pokušala je da otruje svog muža, a kako joj to nije uspelo, pokušala je da ga zadavi kablom.

Sud ju je osudio na 14 godina zatvora, a naređena je i 12-godišnja deportacija iz Švajcarske.

Zabrana ulaska u Švajcarsku uvedena je u šengenski informacioni sistem i time se odnosi na ceo šengenski prostor.

Vrhovni sud je takođe osudio i njenog 50-godišnjeg supruga na pet meseci zatvora, između ostalog, zbog prevare. On, prema podacima za Kancelariju socijalne zaštite, nije prijavio nekretnine koje ima na Kosovu.

Međutim, on je oslobođen glavnih optužbi – za silovanje i seksualni napad, jer je sudu nedostajalo dovoljno dokaza.

Advokati obe strane u parnici zahtevali su oslobađanje svojih klijenata.

Sud ne veruje u „priču o samoodbrani“ žene

Jedne večeri početkom aprila 2018. žena je svom mužu poslužila piće u koje je pomešala veliku količinu lekova. Prema optužnici, da bi ga otrovala. Sledećeg jutra, kako je on još uvek bio živ, vezala ga je oko vrata kablom za punjenje mobilnog telefona.

Prestala je da zateže sajlu tek pošto su odrasla deca ušla u sobu.

Advokat žene u njenoj odbrani rekao je da je sve učinjeno radi samoodbrane. Prema njenim rečima, ona je tog jutra pružila otpor nasilniku.

„Priči o napadu u samoodbrani“ sud, kako je rekao sudija, nije verovao. Prema forenzičarima, muškarac je ujutru još uvek bio u teškom stanju od lekova. Nije mogao da se brani. Bio je „veoma blizu smrti“ zbog pretrpljenog trovanja, piše Kossev.

U korist žene, sud pretpostavlja da je ona zaista godinama patila u braku, prenosi albinfo.ch. A onda joj je čovek rekao da će deo imovine preneti svojoj ljubavnici sa Kosova.

Sud joj je „skoro“ poverovao da nije pomešala lekove sa alkoholom u nameri da otruje muža. Ali po onome što je uradila sledećeg jutra, namera da se on ubije već je postala činjenica.

Bonus video: Zaplena 750 kg marihuane u Nišu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar