Foto: Uprava policije Crne Gore

Viši sud u Novom Sadu ponovo je, ovog puta zbog promene predsednika sudskog veća, produžio za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30).

Prema ovoj odluci pritvor može da traje do 30. maja, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Novo pripremno ročište u procesu protiv Kontića i još dvojice optuženih u ovom postupku zakazano je za 19. april. Planirani termin za početak suđenja je 25. maj. Prvo pripremno ročiste Kontiću održano je 1. decembra, kada je negirao krivično za delo za koje se tereti, ali je u međuvremenu došlo do promene sudije pa će se održati novo ročište.

Na optuženičkoj klupi sa Kontićem naći će se i O.L. i L.V.

Ivan Kontić (30) se tereti za prebijanje M.M. 24. avgusta 2020. u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega. Od tada se nalazi u pritvoru.

Potraga je raspisana nakon što se snimak prebijanja mladića, ispred kladionice Max Bet na Bulevaru oslobođenja, pojavio na društvenim mrežama.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik.

Bonus video: Tuča u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar