Šest učenika Ekonomske škole u Nišu se otrovalo za vreme velikog odmora, a prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je trovanje izazvala hrana iz kafića koja se nalazi nedaleko od obrazovne ustanove.

Milica Stevanović, pedagog Ekonomske škole, kaže za Nova.rs su se deca žalila na tegobe u stomaku, a neki su povraćali.

Foto: Miljana Isailović/ Nova.rs

„Deca su se za vreme trećeg časa požalila, neka od njih su već bila u toaletu i povraćala su, požalili se na stomačne tegove. Zajedno sa njima je bila i profesorka hemije, koja je to potvrdila. Bilo je petoro dece, od njih dvoje je već bilo napolju i otišli su da kupe kiselu vodu kako bi stomačne tegove smanjili. Kontaktirali smo Hitnu pomoć, obavestili smo roditelji“, rekla je Stevanovićeva i dodala:

Pročitajte još:

„Deca navode da su jela u kafiću preko puta škole i konzumirali su različitu hranu“, kaže ona.

Podsetimo, o svemu se ranije oglasio i direktor Ekonomske škole.

„Hitna pomoć odvela je jednog učenika, a njih pet je na kućnom lečenju. Kako saznajemo, jeli su pljeskavice u obližnjoj brzoj hrani. Svi su imali stomačne tegobe“, kazao direktor škole Vladimir Kuzmanović.

Doktorka Gorica Radomirović, iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su iz škole dobili poziv za zbrinjavanje šestoro dece, ali da je pomoć zatražilo njih petoro.

„Poziv nam je stigao u 9.20, rečeno je da deca imaju crevne tegobe, pošto ih je bilo više u pomoć smo poslali još jednu ekipu. Svi đaci su imali mučninu, gađenje, povraćanje i bolove u stomaku i svi su navodili da im je pozlilo pola sata od uzimanja užine u istom objektu. Sumnja se na trovanje hranom, prevezeni su do Interne klinike na dalju opservaciju, imali su lakše tegobe ali je opservacija ipak neophodna radi odluke o hospitalizaciji“, saopštila je doktor Radomirović.

BONUS video: Trovanje alkoholom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar