Preduzeće MB Namenska Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Vladimir Lončarević i Toma Stojić, okrivljeni za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine u fabrici "MB Namenska" u Lučanima, prvostepeno su osuđeni na tri godine zatvora, odlučio je Osnovni sud u Ivanjici.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila prošle godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Tome Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je na današnjem suđenju zatražilo da Lončarević i Stojić budu osuđeni na po pet godina zatvora, uz nadoknadu svih sudskih troškova.

Suđenje je počelo pre četiri godine posle velikog pritiska javnosti i još veće upornosti porodice Milivojević da se odgovorni za tragediju u fabrici nađu pred sudom, piše N1.

U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević (25) zadobio je teške povrede od kojih je preminuo nakon dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je tužbe protiv generalnog direktora namenske fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića i rukovodioca dva fabrička pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, 26. juna 2019. godine, posle razgovora roditelja i sestre nastradalog radnika Milivojevića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

BONUS VIDEO: Posle šest godina završava se suđenje rukovodiocima MB „Namenska“ u Lučanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar