Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Grupa aktivista najavila je protestni skup za 19 sati ispred Doma sindikata u centru Beogradu zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj, kada je uhapšena aktivistkinja Aida Ćorović, koja je gađala jajima mural Ratku Mladiću.

Kako saznajemo, aktivisti će se okupuiti u 19 sati na platou ispred Doma sindikata u znak podrške Ćorović i Jeleni Jaćimović koje su, kako se pretpostavlja, privedene u PU Vračar nakon incidenta u Njegoševoj.

Kako javlja reporter Nova.rs, u Njegoševoj ulici su još uvek velike snage policije, a aktivisti planiraju da protest presele u centar grada i pozivaju građane da im se pridruže.

Na društvenim mrežama osvanuo je trenutak privođenja aktivistkinje Aide Ćorović, koja je nešto posle 16 sati gađala mural posvećen osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću. Na pomenutom video-snimku vidi se kako ljudi u civilu, za koje se pretpostavlja da su policajci, u nepoznatom pravcu odvode Ćorovićevu.

„Ajde, frajeri ste, na ženu“, „Ajde, g*** jedna“, „Na ženu ste nasrnuli, heroji jedni“, govorila je Ćorovićeva dok su je vukli.

Pogledajte kako je izgledao trenutak:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar