Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na društvenim mrežama osvanuo je trenutak privođenja aktivistkinje Aide Ćorović, koja je nešto posle 16 sati gađala mural posvećen osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću. Na pomenutom video-snimku vidi se kako mladići, za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu, u nepoznatom pravcu odvode Ćorovićevu.

„Ajde, frajeri ste, na ženu“, „Ajde, g*** jedna“, „Na ženu ste nasrnuli, heroji jedni“, govorila je Ćorovićeva dok su je vukli.

Kako se vidi na snimku, Ćorovićeva se u jednom trenutku pridržavala za stub, međutim, lica su ipak uspela da je odvuku.

Prema nezvaničnim saznanjima, sa Ćorovićevom je privedena još jedna aktivistkinja.

Podsetimo, incident se dogodio na mestu na kome je postavljen mural Ratku Mladiću. Kako je naš portal ranije pisao, Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup.

Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta na licu mesta. Kako saznajemo, ljudi u civilu, za koje se pretpostavlja da su policajci, nasilno su izdvojili aktivistkinju Aidu Ćorović, koja je mural gađala jajima.

Pročitajte još:

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je za 9. novembar uklanjanje murala.

Skup je prijavljen policiji, ali je morao biti otkazan, jer su organizatori iz MUP Srbije primili rešenje o zabrani skupa. U obrazloženju se navodi da bi moglo doći do “međusobnog fizičkog sukoba zbog okupljanja većeg broja lica koja bi izrazila negodovanje i protivljenje skupu”.

BONUS video: Incident pred izricanje presude Mladiću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram