Foto: Instagram/olgicamarkanovic

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 11. februar odložen treći pokušaj početka suđenja Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić.

Danasnje suđenje je odloženo zbog izostanka Olgicine pomoćnice Jasmine koja se nedavno porodila i zbog zdravstvene situacije nije mogla da dođe.

Ovo suđenje je već dva puta odlagano zbog izostanka Tasićeve, koja je u to vreme bila na kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pročitajte još:

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu – teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)