Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas zatvorski pritvor nadrilekarki Olgici Markanović, koja je optužena da je zajedno sa saučesnicom izvodila estetske zahvate i tretmane nad pacijentkinjama, bez doktorke licence. Njoj je sud na današnjem pretresu odredio blažu meru to jest kućni pritvor s nanogicom u koji će biti prebačena u toku dana.

Podsetimo, protiv Olgice Markanović je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Markanović se u zatvorskom pritvoru nalazila od početka juna.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 28. jula sudu optužni predlog protiv Markanovićeve i njene saradnice J. T. zbog krivičnog dela – teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo traži da se Markanovićeva osudi na tri godine zatvora, a J. T. na godinu dana zatvora.

Optužene se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar