Ibar, Maglič
Foto: Nova.rs

Nakon što je u nedelju po podne nestao u Ibru, nedaleko od Glavčićevog mosta u centru Kraljeva, beživotno telo Đorđa Baltića (37) isplivalo je kod obližnjih splavova. Tako je potvrđeno da muškarac utopio i da se njegov boravak na reci sa petogodišnjim sinom tragično završio.

Prema priči očevidaca, Đorđe se u nedelju po podne, kao i brojni Kraljevčani koji su tražili osveženje po tropskoj vrućini, kupao u reci sa svojim sinom. Da nešto nije u redu i da se, navodno, bori da ostne na površini u jednom trenutku primetili su mladi kupači na desnoj obali Ibra koji su bukvalno uleteli u vodu kako bi mu pružili pomoć.

„Mladići su izvukli dete iz vode, ali je muškarac ubrzo potonuo i više se nije pojavljivao na površini. Svi koji su se tu zadesili pokušavali su da ga pronađu, ronili, dozivali ga, ali bez uspeha. Ubrzo je pao mrak, pa je dalja potraga odložena za ponedeljak. Eto, dogodilo se ono najgore. Slutili smo, ali se nekako i nadali da se ipak nije utopio“, kaže jedan od očevidaca.

Đorđevo beživotno telo u ponedeljak, oko 10 sati, primetili su kajakaši „Ibra“ koji su ga potom obezbedili kako ga, do dolaska pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, reka ne bi odnela.

Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Ilustracija Foto: Nova.rs

„Koliko znam bio je dobar plivač, nikada ne bi izvodio nekakve vratolomije ili slično. Ni slučajno! Pa, dete je bilo sa njim. Pretpostavljam da mu se u kobnom momentu slošilo, pozlilo, ne znam“, kaže jedan od njegovih poznanika.

A, pod kojim okolnostima se ova nesreća na Ibru dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku i obdukcije.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)