Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milomira Milivojevića Foto:Nova.rs

Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milomira Milivojevića, radnika MB Namenska u Lučanima koji je 2017. godine preminuo od povreda zadobijenih u eksploziji u fabrici, kazao je posle prvog suđenja bez direktora Radoša Milovanovića koji je preminuo, da su radnici koji bi mogli da posvedoče o tom događaju, toliko bili zaplašeni od čoveka koji je upravljao celim gradom.

„Ovo je jedno mesto koje je bilo pod velikim uticajem prvooptuženog, koji je sada pokojni. Na to treba dodati i izjave premijerke i posete ministara i uverenja o nekažnjivosti i ulozi koju su imali u predizbornim aktivnostima. Slali su poruke da država stoji iz njih. Sada očigledno takvih poruka više nema, i čini se da se to oseća“, kaže advokat Vladimir Todorić.

Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira, i dalje nije optimista kada je u pitanju okončanje suđenja u Ivanjici.

Milovan Milivojević, otac poginulog Milomir Foto:Nova.rs

„Ovog 14. jula biće pet godina od smrti mog sina. Pa, u Hagu gde su procesi mnogo složeniji, do sada bi se presudilo. Zašto ih ne oslobode kako bi mi mogli da pokrenemo postupak. Sve će ići pred Evropski sud pravde. Ali, ne može dok se ovde ne završi suđenje“, kaže Milivojević.

***

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar