Dalibor Medojević i Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević/Vijesti.me, Društvene mreže

Portal Libertas Press objavio je prepisku, za koju navode, da je između crnogorskog policajca Dalibora Medojevića i ubijenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a u njoj se spominju izvesni "Abaz" i "Vučić".

Medojević je sa ubijenim Vukotićem razmenio 3.142 poruke. Sa njegovim bratom, takođe kriminalcem, Igorom Vukotićem, razmenio je 579 poruka, a sa ubijenim Igorom Dedovićem 1.479, objavio je Libertas. 

U dokumentu Europola piše da je Medojević kriminalcima prosleđivao osetljive i poverljive podatke, najavljene policijske akcije, podatke o krivičnim istragama, podatke iz policijske baze podataka, naredbe za hapšenja…

Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

“Najverovatnije je motiv korisnika “Radonja“ bio ostvarivanje protivpravne imovinske koristi (novac, skupa odeća) za pružene osetljive/poverljive informacije koje je prosleđivao pripadnicima OKG. Radonja je bio u kontaktu sa licem iz Agencije za nacionalnu bezbednost, koje verovatno takođe radi za škaljarce“, piše, između ostalog, u dokumentu Europola.

Medojević je, na primer, 22. jula 2020. godine detaljno obaveštavao Jovana Vukotića o aktivnostima policije u vezi sa ubistvom Saše Klikovca, koji je ubijen u Zeti četiri dana ranije.

Tog dana, u 12 časova i 57 minuta mu piše, između ostalog: “Brate, kako si? Ima li šta novo? Onamo u Pipere je stalno patrola i nekoliko inspektora u civilu uštekano jer je nešto nađeno. Ne znam još šta, ali, ako je nešto ili neko uštekan, da znaš da je sve pokriveno. Javiću ti preciznije šta se dešava kad moja ekipa preuzme smenu“.

Dan kasnije Medojević obavještava Vukotića u 14 časova i 37 minuta: “Slušaj ovo, pratnja sva je po terenu po Podgorici. Drže nekoga za Klikovca, ne znam koga“.

Dalibor Medojević Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Pola sata kasnije mu piše: “Brate, ne mogu da verujem da se ovi nisu makli iz Grčke posle onoga što je bilo“.

Istog dana mu piše: “E, pa čudo kako se opuste tako, još na crvenu oba“.

Poslednja poruka Medojevića koju je tog dana poslao Vukotiću bila je: “Oću, brate, ne brini, mnogo naših strada, brate, užas“.

„Taj projekat gura DEA, Vučić i ceo region“

Medojević je od Jovana Vukotića dobio poruke 3. marta 2021. godine u kojim mu govori da mu je milo što ga vidi blizu “brata Abaza“ (Dritan Abazović). To je jedini put da je u njihovoj komunikaciji Abazović pomenut.

“Sve sam radio u korist države i službe i spreman sam da to i dokažem”, kazao je policajac Medojević u sudnici Višeg suda prošle sedmice izjašnjavajući se o optužnici koju je protiv njega podnijelo Specijalno državno tužilaštvo jer je, prema optužnici SDT, prihvatio da provjerava osobe iz suprotstavljenih kriminalnih organizacija i dostavlja podatke organizatoru i drugim pripadnicima kriminalne organizacije.

Poruke koje je dalje objavio Libertas, pokazuju kako se Vukotić u jednom momentu dotakao i „Vučića“, a nije poznato na koga je tačno mislio.

„Kad te krenulo sa ovim milicajcima nastavi sad na kotor desant treba naspraviti, treba Abazu da kažeš ono i pokažeš mu sve on gotivi nas. Čim čuje da su sa kavčanima odma će ih bar maći. I TV i ko ono je ozbiljna organizacija. Daj bože, ma samo sad udri po njima jer na to svi idu to je sada projekat koji gura DEA i Vučić i region“, poruke su koje je Jovan Vukotić navodno slao Medojeviću, a objavio ih je Libertas.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca