Foto: google.maps, Društvene mreže

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se čitulja posvećena ubijenom vođi škaljarskog klana Jovanu Vukotiću, a potpisan je Igor - njegov brat koji je već 10 godina u bekstvu. Takođe, Igor se oglasio i kada je ubijen njihov otac Veselin, a ovo je drugi put nakon mnogo godina tišine.

„Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Dušmana, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Dušmane mrtve po tebi brojasmo, pogodit se nikad ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe“, piše u čitulji.

Foto: Printscreen pobjeda.me

U potpisu označen je „Igor“, a pretpostavlja se da je u pitanju rođeni brat Jovice, o kojem se već godinama ništa ne zna, a njegova lokacija je dobro sakrivena.

Pročitajte još:

U pitanju je odlomak iz „Gorskog vijenca“, u kojem je opevano Čevo, rodno mesto Vukotića.

Njegov brat Igor je takođe slovio za visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, a o njemu se već godinama ništa ne zna, a spekulisalo se i da li je uopšte živ. Lokacija na kojoj je Igor Vukotić godinama se ne zna, ali je izvesno da nije u Crnoj Gori. Vukotić je, kao i Jovan, izbegao više puta pokušaje ubistva, od čega poslednji put 2016. godine, kada je nakon eksplozije bombe koja mu je bila postavljena na autu, izašao nepovređen. Nakon ubistva Jovana, spekuliše se da vođstvo u klanu preuzima upravo njegov brat.

U bekstvu je godinama, a za njim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je organizovao više likvidacija u Crnoj Gori. Sudilo mu se za pokušaj ubistva pobratima Saše Dukića 2017. godine, za šta je oslobođen.

Jovan Vukotić je sahranjen juče na Cetinju, u rodnom mestu Čevo, a počivaće pored svog oca Veselina, koji je ubijen u obračunu dva kotorska klana.

Podsećanja radi, Jovan je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kada je egzekutor sa motocikla ispalio više hitaca u škaljarca, koji je tada bio sa ženom i detetom.

Uhapšeno je 13 osoba zbog učestvovanja u likvidaciji, među kojima su Radoje Živković i Zdravko Perunović, poznati članovi suparničkog kavačkog klana.

BONUS VIDEO: Garaža na Novom Beogradu u kojoj je počeo rat klanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar