Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Braća Terzić, Kostadin i Nikša, uhapšeni su pre nekoliko dana zbog sumnje da su brutalno pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića, a njima zbog stravičnog napada preti zatvor. Terzićima se na teret stavljaju dva krivična dela - nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje, a za svako od njih zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

Uroš Janković, inače fudbalski menadžer, napadnut je prošle nedelje ispred lokala brze hrane na Voždovu i brutalno je pretučen. Zadobio je teške telesne povrede i on je operisan u Kliničkom centru Srbije.

Dva dana nakon napada uhapšeni su Terzići, sinovi generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, kao i vlasnik „Nane“ Luka Kurtović. Sumnja se da su presekli put Jankoviću, a potom ga tukli rukama, nogama i pištoljem i to naočigled fudbalera Adama Marušića i njegove majke.

Nikša i Kostadin Terzić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Terzićima se na teret stavljuju dva krivična dela, a reč je o nasilničkom ponašanju, kao i o nanošenju teških telesnih povreda. Zbog ovih krivičnih dela Terzićima i Kurtoviću preti višegodišnja robija.

Samo za nanošenje teških telesnih povreda, preti im do pet godina zatvora.

Pročitajte još:

„Ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina“, navodi se u Krivičnom zakoniku Srbije.

Foto:Nova.rs

Sa druge strane, i za nasilničko ponašanje im preti ista kazna.

„Ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, kazniće se zatvorom do tri godine. Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina“, navodi se.

Ono što je izvesno jeste da je Terzićima određen pritvor po tački dva, odnosno zbog uticanja na svedoke. Na ovu odluku, prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Drugo osnovno javno tužilaštvo planira da se žali jer nisu usvojeni ostali njihovi predlozi.

Neizvesno kada će menadžer biti saslušan

Zasad nije poznato stanje Jankovića, žrtve napada, i pretpostavlja se da će biti saslušan nakon što se oporavi.

Podsetimo, napad na Uroša Jankovića dogodio se 17. oktobra. Oštećeni Janković otkrio je za portal Vijesti šta se tačno desilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

Jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare