Vladimir Rebić Foto.TANJUG / RADE PRELIC

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušava se direktor policije Vladimir Rebić u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, osumnjičenog da je trgovao uticajem.

Rebić je u tužilaštvo ušao na sporesni ulaz, kroz garažu Palate pravde, saznaje Tanjug, tako da novinari koji su ga čekali ispred nisu mogli da ga snime.

Rebića je za svedoka pozvao Papićev advokat Branislav Tapušković, a Rebić je drugi visoki državni funkcioner koji je saslušan ovim povodom – pre njega u prostorijama tužilaštva govorio je ministar odbrane, Nebojša Stefanović, koji je u vreme Papićevog zaposlenja u MUP bio ministar policije.

Foto:printscreen pink.rs

Nedugo nakon njegovog saslušanja Papić je pušten iz pritvora, a kasnije je u emisiji „Iskreno sa Đukom“ rekao da je Stefanović na saslušanju govorio „neistine“.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe zajedno sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Papić je u pomenutoj emisiji govorio o tom danu kada ga je tadašnji ministar policije i porodični prijatelj Nebojša Stefanović pozvao i urgirao da se Miljković u SBPOK sasluša brzo i efikasno. Pet sati kasnije usledio je još jedan Stefanovićev poziv u kom pita Papića zbog čega ga toliko dugo drže, da bi Papić rekao da Miljković u njihove prostorije nikada nije ni došao, a kasnije je ispostavilo da je zaustavljen i priveden od strane Policijske uprave Beograd.

Kako je MUP saopštio prilikom Papićevog hapšenja, osumnjičen je da je 15. aprila 2020.  godine, koristeći svoj položaj, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar