Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Vozilo visoke klase koje potražuje Interpol, kojim je upravljala T.Z. (39) koja se vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori, oduzeto je u Tivtu, saopšteno je iz policije. Prema saznanjima "Vijesti", u pitanju je Tamara Zvicer, supruga šefa kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Protiv nje je podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Carinskog zakona Crne Gore, dodaje se.

„Službenici Regionalnog centra bezbednosti „Jug“ – Odeljenja bezbednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje delovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupocjeno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora“, navode u saopštenju iz Uprave policije.

Naime, policijski službenici su u mestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo „Audi Q8“ proizvedeno 2023. godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljala Tamara Zvicer, a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

„Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T. Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vestačenja i razmene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim delovima vozila mehanički prepravljen i izmenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T. Z“. navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tamara Zvicer, Interpol, automobil, krađa
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Iz policije su rekli da su proverom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023. godine, pišu Vijesti.

„Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Tivat su od lica T. Z. prikupili obaveštenje a u toku su dalje provere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela dok je pored ovih aktivnosti protiv T. Z. podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Carinskog zakona Crne Gore“, pojašnjavaju iz UP.

S obzirom na to da se radi o krivičnom delu, pomenuto vozilo će od lica T.Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare