Dragan Markovic Palma
Dragan Marković Palma Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Osoba, koja je javnosti predstavljena kao svedok koji predsednika skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palmu tereti za podvođenje žena i devojaka u tom gradu, biće ispitana u policiji u svojstvu građana, a ne svedoka, kažu za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Takođe ukazuju da tom tužilaštvu nije dostavljen zahtev da se pomenuto lice sasluša u Policijskoj upravi u Beogradu, umesto u policiji u Jagodini.

Iz tužilaštva ističu da će to lice, čiji identitet nije poznat javnosti, biti ispitano u svojstvu građanina po pozivu koji upućuje nadležna Policijska uprava.

„Shodno navedenom, lice se ne ispituje u svojstvu svedoka već u svojstvu građana od koga će policijski službenici prikupiti potrebna obaveštenja i sačiniti službenu belešku“, naglašeno je iz kraljevačkog Višeg tužilaštva koje vodi ovaj predmet.

Pojedini mediji preneli su juče svoja saznanja da je tužilaštvo u Kraljevu usvojilo zahtev ovog lica da iz razloga bezbednosti iskaz da policiji u Beogradu, a ne u Jagodini.

S obizrom da ima svojstvo građanina, a ne svedoka, ova osoba ne može da dobije status posebno osetljivog svedoka, kako to zagovara potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ona je pokrenula ovaj slučaj, kada je na konferenciji za novinare 19. aprila u Jagodini iznela tvrdnje protiv Markovića za podvođenje žena i devojaka u tom gradu.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je par dana kasnije pokrenulo postupak i naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Marinike Tepić i da ispita sve osobe pomenute u tom slučaju.

Međutim, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu predmet je izmešten je iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku tužilaštvo u Kragujevcu je donelo odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Marković je na navode Tepićke odgovorio tužbama, a isto su uradile i 393 žene zaposlene u gradskoj upravi u Jagodini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar