Foto: Nova.rs

Iako je od početka protesta na prelazu Jarinje i Brzak prošlo desetak dana, danas je počeo drastično da se povećava broj putnika koji koriste ove prelaze.

Prostor oko prelaza Jarinje postaje sve tesniji za vozila koja dolaze iz Srbije. Ali, poslednjih dana primetno je da dolaze i autobusi puni putnika.

Pročitajte još:

A onda ih očekuje pešačenje od oko pet kilometara kako bi prošli sve barikade i nastavili ka unutrašnjosti Kosova.

Foto: Nova.rs

„Počinje uskoro studentska godina, a odlazak preko Merdara mi ne odgovora, jer je mnogo dalji. Ne sviđa mi se ovo, ali nemam drugi rešenje“, kaže studentkinja Dragana iz Kraljeva za Nova.rs.

Srbi sa severa Kosova danas osmi dan zaredom blokiraju puteve ka prelazima Jarinje i Brnjak, koje je moguće preći jedino pešice. Oni su protest započeli 20. septembra, kada je vlada u Prištini na Jarinje i Brnjak poslala specijalne snage policije radi sprovodjenja odluke o zameni srpskih registarskih tablica.

Zbog situacije na severu Kosova, Vojska Srbije je u stanju povišene borbene gotovosti, a njene borbene letelice su u protekla tri dana u više navrata nadletale oblast kod prelaza Jarinje. Pripadnici Vojske Srbije danas se nalaze na dva kilometra od Jarinja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar