Foto: EPA-EFE/LAURENT DARBELLAY

Na optuženičkoj klupi Okružnog suda u Uriju, u Švajcarskoj, našao se bokser iz Srbije (24) zbog zlostavljanja svoje partnerke. Optužen je da je devojku svakodnevno maltreirao i prebijao različitim predmetima jer se nije ponašala po pravilima koje joj je nametnuo, a nesrećna devojka je čak nekada od siline udaraca padala u nesvest.

Sa lisicama na rukama i u pratnji policajaca, skoro dva metra visoki bokser i student sporta, pojavio se u sudnici u utorak. Njegova žrtva, partnerka iz regije Uri, nije se pojavila u sudnici, piše švajcarski portal luzernerzeitung.ch.

Njemu se, kako prenose švajcarski portali, na teret stavlja više krivičnih dela uključujući nanošenje teških telesnih povreda, iznudu, verbalno zlostavljanje i pokušaj prinudnog braka.

Kako se navodi u optužnici, bokser iz Srbije i njegova partnerka, takođe srpskog porekla, stupili su u kontakt putem Fejsbuka, tokom odmora u Srbiji. Po povratku u Švajcarsku nastavili su svoj odnos, ali se romansa ubrzo pretvorila u pakao.

Mladić je svoju partnerku tukao kablovima, muholovkom, daljinskim upravljačem, telefonom, pa čak i voćem, a u pojedinim prilikama batine su bile toliko snažne i intenzivne da bi devojka padala u nesvest. Kako je navedeno, mladić ju je tukao jer je želeo da je kazni zbog kršenja pravila ponašanja koja joj je on nametnuo, a neka od njih bila su da ne sme da razgovara sa nepoznatim osobama na ulici.

Srbin se u pritvoru našao tek dve godine kasnije, a pred sudom se u utorak branio da ni u jednom trenutku nije želeo da joj nanese „ozbiljne povrede“.

„Ni na koji način joj nisam uskraćivao i ograničavao slobodu. Izvinjavam joj se, žao mi je i nisam želeo da joj nanesem povrede“, rekao je optuženi i čak pustio nekoliko suza.

Tužiteljka je ovakvu odbranu mladića obrazložila kao „dobro uvežbane rečenice“ i napomenula da je u prethodnim razgovorima optuženi priznao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i kazao da je devojka „zaslužila udarce“.

Njegova žrtva je pred tužiteljkom opisala jednu od tortura koju je ona još jednom pročitala u sudnici.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

„Pitao bi me čime želim da me tuče sledeće, zatim je zgrabio kabl od televizora, presavio ga i udarao me po ispruženim dlanovima“, ispričala je devojka tužiteljki. Bilo je i prilika u kojima bi je snažno davio, a tužiteljka je pred sudom pokazala i jedan video snimak na kom se vidi kako grdi i udara preplašenu devojku.

Traže devet godina i sedam meseci zatvora

Tužilaštvo je saopštilo da traži zatvor od 115 meseci za Srbina, odnosno devet godina i sedam meseci. Da pored toga bude proteran iz zemlje na 15 godina i takva odluka bi se onda odnosila na ceo šengenski prostor.

Advokat devojke se složio sa zahtevom tužilaštva i zatražio je nadoknadu od 10.000 franaka, kao i novčanu naknadu za klijentkinju koja je pretrpela stres i sluh joj je ošćen na levom uhu zbog udaraca.

Advokat optuženog Srbina doveo je u pitanje ovakve zahteve jer, kako je rekao, doktor nije dijagnostikovao naprsnuće bubne opne i ukazao je na nedoslednost u izjavama žene. Na osnovu jedne od njenih izjava da ne želi da njen dečko bude osuđen, advokat je zaključio i da je povukla krivične prijave protiv njega.

Branilac je tražio oslobađajuću presudu po svim tačkama, jer nijedno od navedenih dela nije moglo da se dokaže.

Kantonalni regionalni sud će svoju odluku saopštiti u narednim danima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar