Kosovska policija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Policijska uprava regiona Prizren izvestila je sinoć o tri slučaja kršenja epidemioloških mera koji su registrovani u ovoj opštini. Među njima su kršenje mere izolacije, ali i održavanje proslava – jedne svadbe i jednog porodičnog veselja.

Kosovska policija u Prizrenu obevštena je juče sa graničnog prelaza Brnjak da je pet ljudi iz sela Dedaj u prizrenskoj opštini, prekršilo meru izolacije i pokušalo da pređe preko prelaza, piše Kossev.

Službenici regiona Prizrena otišli su do Brnjaka i vratili se sa petoro osumnjičenih osoba.

Protiv njih će biti pokrenut postupak zbog kršenja mera definisanih Zakonom protiv kovida 19.

Iako je novim merama na Kosovu zabranjeno održavanje veselja – venčanja i druge proslave se ipak povremeno održavaju. Dva su prekinuta juče upravo u Prizrenu.

Patrola policije stanice Prizren-Sever naišla je na venčanje koje je bilo u toku u naselju Arbana, na putu Prizren-Đakovica.

Službenici su odmah preduzeli mere protiv organizatora koji je kažnjen. Kazna je izrečena i vlasniku svadbenog prostora. Lokal je zatvoren dok su se gosti razišli.

Policija regiona Prizrena intervenisala je i na još jednoj proslavi, koja je održana juče u 17.30. U pitanju je bilo porodično veselje.

Policijski službenici su kaznili vlasnika kuće, dok su se prisutni razišli.

Bonus video: Novinarka N1 napadnuta na Cetinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar