Iva Ilinčić Foto:Nova S

Još jedna mlada glumica Iva Ilinčić, žrtva profesora glume Miroslava Mike Aleksića, trebalo bi da bude saslušana sutra ujutru u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još par devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, sutra će dati svoj iskaz u tužilaštvu.

Pročitajte još...

Ona je ranije istakla da se na ovaj korak odlučila nakon što je glumica Milena Radulović istupila u javnosti i govorila o silovanju.

„Pre nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: “Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti!“, rekla je ona ranije za Blic i dodala:

„Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi“, istakla je ona.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Inače, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Teško podnela saslušanje

Glumica Milena Radulović, koja je ohrabrila brojne devojke da prijave Aleksića, saslušavana je danas pet sati u tužilaštvu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Njeni advokati Denis Bećirić i Jugoslav Tintor istakli su nakon saslušanja da je Mileni jako teško palo davanje iskaza.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar