Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Screenshot

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u više navrata se dovodila u blisku vezu sa navijačima i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Na konferenciji za medije, koju je organizovao Novi policijski sindikalni savez Srbije, istakli su kako je Hrkalovićeva došla na mesto ubistva Saleta Mutavog i šutirala čaure, otežavajući istragu.

„Dejan Jović je bio na uviđaju ubistva Saleta Mutavog kada je došla Hrkalović i krenula da šutira zaostale čaure nakon ubistva njenog prijatelja, čime je narušavala lice mesta i otežala dokazivanje vezano za ovo ubistvo. Pored toga, Dejan je ubijen još u junu 2020. godine, a od tada niko nije saslušan. Dolazili smo mesec dana i proveravali šta je sa našom prijavom od 4. marta, ali smo svaki put vraćeni pod obrazloženjem da ona još uvek nije zavedena“, rekao je Zdravko Rajević, potpredsednik Novog policijskog sindikalnog saveza.

Sale Mutavi FOTO: SCREENSHOT

Godinama unazad se priča i spekuliše o bliskim vezama Dijane Hrkalović sa ubijenim Saletom Mutavim, a nakon njegovog ubistva, ona je nastavila svoje veze sa navijačima i nastavila bliskost sa Stankovićevim naslednicima – uhapšenim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Hrkalovićeva se trenutno tereti, između ostalog, i za kočenje istrage o ubistvu Vlastimira Miloševića, a prvobitno je bio optužen upravo Veljko Belivuk, ali je spletom neobjašnjenih okolnosti oslobođen.

Hrkalovićeva prozvana „mafijaška kuma“

Prema pričama svedoka, 13. oktobra 2016. Dijana Hrkalović, iako to nije u opisu njenog posla došla je na poprište mafijaške likvidacije. Kada je ugledala telo žrtve, njenog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića, vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari“, počela je da plače i ponaša se nekontrolisano. Stanković je u to vreme čekao odlazak na odsluženje petogodišnje zatvorske kazne kao vođa kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima.

Navodno je Dijana tada pala na haubu izrešetanog automobila u Bačvanskoj ulici.

Pročitajte još:

Ubistvo Stankovića pamtiće se i po tome što je narednog jutra tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sazvao hitnu konferenciju sa medije, na kojoj se pojavila i Dijana Hrkalović, koja je bila prvi čovek upravo ministra Stefanovića, čiji je kadar bila, ali on zbog njenog hapšenja nikada nije procesuiran ni na jedan način.

Veza između Hrkalovićeve i Stankovića, prilično je bila interesantna javnosti jer je nekadašnja državna sekretarka MUP bila partnerka kontroverznog žandarma Nenada Vučkovića zvanog Vučko, koji je ujedno bio i blizak sa Stankovićem, zbog čega je i dobila nadimak „mafijaška kuma“.

Nenad Vučković Vučko Foto:Vojska srbije/Darimir Banda

Interesanto je da, je ministru Stefanoviću skrenuta pažnja na ponašanje žandarma i njegovo druženje sa ljudima povezivanim sa kriminalom, a on ga je pravdao izjavom da „nije protivzakonito navijati“.

Takođe je zanimljiva i činjenica, da je u rokovniku inspektora Dejana Milenkovića, kojem se sudi zajedno sa Hrkalovićkom, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, označen kao „državni projekat“.

Sve okolnosti su jasno ukazivale na umešanost MUP-a u navijačke vode, a nakon pada velikog ozloglašenog klana Belivuk-Miljković, koji se terete za najteža krivična dela, retki su oni iz samog vrha MUP koji snose posledice.

Hrkalovićevoj se sudi za trgovinu uticajem za dva krivična dela u produženom trajanju, ali sudeći po svemu onome za šta su je režimski mediji teretili, njena zatvorska kazna bi mogla da prođe mnogo blaže.

Ipak, onaj po čijim je naređenjima Hrkalovićeva radila, nikada nije imenovan, niti uhapšen.

Jasno je da ona nije mogla da posluje individualno, kao i da se za njene veze sa mafijašima znalo godinama unazad, a uprkos svemu tome ona je bila prva žena MUP.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović negirala krivicu na početku suđenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare