Vladimir Đukanović, funkcioner Srpske napredne stranke i novi advokat bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, na današnjem glavnom pretresu tražio je da se on odloži, a kao jedan od razloga za odlaganje naveo je izbore koji su održavali minule nedelje.

Advokat Vladimir Đukanović je na početku pretresa predložio da se današnje suđenje Dijani Hrkalović odloži ili da iznese svoje uvodno izlaganje, ali da se odbrana izjasni sledeći put, jer nisu imali dovoljno vremena za pripremu odbrane, a kako je naveo Đukanović, razlog je to što je Hrkalovićeva nedavno izašla iz pritvora, a „bili su izbori“.

Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivša državna sekretarka MUP, kojoj se sudi zajedno sa bivšim načelnikom Odeljenja za specijalne istražne metode Dejanom Milenkovićem i bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem, je se na početku suđenja kratko izjasnila, rekavši da nije kriva, da njeni lični podaci u međuvremenu nisu menjani i da je razumela optužnicu.

Milorad Šušnjić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Šušnjićev branilac Nebojša Petrović tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti. Advokat je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i za sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj. On već treći sat čita dokaze koji su predloženi u ovom postupku.

Podsetimo, bivšoj državnoj sekretarki MUP u Specijalnom sudu danas je počelo suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca. Hrkalović je u sud došla pola sata pre početka suđenja, sama, sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji joj je 31. marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

Bonus video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar