Milorad Šušnjić Foto:Screenshot/Youtube/novosadskatelevizija

Bivši načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić, koji je smenjen u septembru prošle godine nakon što je u javnost procureo snimak iz jedne novosadske kladionice, na kom se vidi nasilnik Ivan Kontić kako divljački prebija i lomi ruke jednom mladiću, sada je i suspendovan i udaljen sa posla u MUP, dok su mu policijska značka i oružje oduzeti, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Da li Šušnjićeva suspenzija ima neke veze sa jučerašnjom akcijom MUP i BIA, u kojoj je uhapšena grupa Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, još uvek nije poznato.

Šušnjić je podsetimo, u žižu javnosti dospeo tokom jula meseca prošle godine i građanskih protesta, kada su njegovi policajci brutalno pretukli mladića ometenog u razvoju, prilikom protesta ispred Gradske kuće.

Takođe, u međuvremenu je i njegov aktuelni zamenik Goran Radonjić osuđen prvostepeno zbog premlaćivanja osumnjičenog G. U., što su zabeležile kamere u zgradi policije.

Pročitajte još;

Uprkos svemu tome, Milorad Šušnjić je 16. jula čak i unapređen u čin pukovnika policije, a nakon izbijanja afere Kontić, pod pritiskom javnosti, odlazeći ministar Nebojša Stefanović morao je da ga smeni.

Tokom njegovog mandata više od 30 policijskih inspektora je napustilo MUP jer nije htelo da radi sa Šušnjićem kao nadređenim.

“On je, po dolasku na čelo PU Novi Sad, sebi formirao praktično privatno odeljenje policije, koje je radilo šta im je volja. Mnogi od njih su, kao aktivni policajci, radili i kao pratnja i obezbeđenje navodnih biznismena, a vrhunac je bio kada je naredio praćenje gradonačelnika”, kaže izvor Nova.rs iz policije.

Nekadašnje Šušnjićeve kolege ističu da je on 2004. godine zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, odnosno pucanja na nekom slavlju, čak bio suspendovan i raspoređen na niže radno mesto. Tada je po kazni bio prebačen u policijsku garažu, zadužen za pranje službenih automobila.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare