Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Suprug porodilje Aleksandre P. iz okoline Niša, koja je preminula najverovatnije usled posledica infekcije koronavirusom, i to samo dan nakon što je bitku za život izgubila i njihova tek rođena beba, kazao je za medije da ga je savladao očaj, jer je u jednom danu ostao bez žene i bebe.

„Ovo je trebalo da nam bude prvo dete, očajan sam… Svi se skupili da mi pomognu, ali meni pomoći više nema… U jednom danu sam ostao bez žene i bebe“, rekao je kratko Saša P.

Porodilja Aleksandra P. (27) iz doljevačkog sela Orljane, koja je u teškom stanju priključena na respirator na odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju u Kliničkom centru Niš zbog sumnje na infekciju koronavirusom, porodila se juče carskim rezom, a novorođeni sin je odmah posle porođaja, nažalost, preminuo.

Jutros, u 8:55, i majka je, takođe, izgubila bitku za život.

Kod porodilje nije potvrđen pozitivan nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu proceduru za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju, piše Kurir, kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smrti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare