Milovan Milivojević Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Sumnjam da će slučaj pogibije moga sina u preduzeću 'MB Namenska' postati novi Topčider, Savamala u kojoj prvooptuženi, direktor te firme Radoš Milovanović treba naprednjacima da prikuplja glasove, kaže za Nova.rs otac stradalog Milomira, Milovan Milivojević. Prema njegovim rečima, suđenje bi trebalo da se održi 17. marta, ali postoje naznake da će biti odloženo.

„Loše sam, onesvestio sam se, radio magnetnu, išao u Klinički centar, sve me stiglo. Eto, naš predsednik je otvorio ovu zdravstvenu ustanovu, a radovi su u toku. Jedan mali deo je u fukciji, a svuda su zavese, sve su zamaskirali…Kranovi, radnici…To će biti, ali kako sve radi ako nije završeno“, priča nam svoju muku dodajući da pozdravlja te radove.

Milovan kroz suze govori da ne veruje više u vlast, državu, sudstvo i dodaje da su obični smrtnici, poput njega, zaboravljeni.

„Ne mogu prežaliti što iz Srbije nisam otišao davno, decu odveo, a Milomir bi bio živ. Voleo sam ovu zemlju kao svaki Srbin, nacionalista, pravoslavac. Da sam znao svoju sudbinu, nikada ne bih ostao ovde“, priča nam on. Prema Milovanovim rečima, ne može da dokaže da je rukovodstvo krivo iako je bio na licu mesta u roku od tri minuta i svojim očima gledao.

Milovan Milivojević Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Zašto ne važi izveštaj MO u kome je navedeno da nisu ispoštovani propisi. Ako sam ja bio slep, a šta je sa osmoricom momaka, koji su otpušteni iz fabrike i svedoci u postupku. Kako kod tog sudije ne važi izvešaj državnog organa u kome se navodi da propisi nisu ispoštovani u 11 tačaka. Izjave svedoka nisu relevantne, a overene su kod notara za sud, ali važi tužba direktora protiv mene“, ogorčeno pita i priča, dodajući da bi bio osuđen da nije išao sa porodicom i advokatom kod Vučića.

On dalje navodi, da bi mu zamaskirali oči, na predsednikovo insistiranje je pokrenuta optužnica, a sve drugo što je obećao nije ispunio.

Pročitajte još:

„Uskoro će pet godina od Milomirove smrti, a ne znam da li ću dočekati pravdu. Zvali su i mene, i mog senilnog oca da me pitaju da li ću glasati za SNS“, rekao je on. Dok bude mogao i dok se ne bude srušio i umro-odustati neće. Međutim, smatra, da teško može šta učiniti dok ne dođe do promena u Srbiji.

„Bezbroj puta smo se obraćali Zagorki Dolovac i ništa. Odbijala nas je stalno. Borović je na prošlogodišnjem suđenju tražio da se slučaj izmesti u Beograd, ali ivanjički sud je prihvatio, samog sebe demantovao i slagao. I od toga ništa“, rekao je on.

Milovan kaže da ga nepravda ubija. Ode na Milomirov grob, isplače se i ispriča sa njim. Tako tugu leči.

„Ali ubija me korumpirano pravosuđe. Da bar hoće da presude da Milovanović nije kriv pa da idem u Strazbur, ali me drže na ‘crvenom svetlu’ i nemam gde dalje“, ogorčeno kaže Milovan.

Država stoji iza direktora ‘MB Namenska’ i njega neće osuditi ovaj sistem, vlast i država, zaključio je za Nova.rs.

Milomirova sestra, Mirjana očekuje da ivanjički sud stane na kraj ponašanju optuženih koji ročišta odlažu kad god požele iz opravdanih ili neopravdanih razloga. „Sramota je koliko je bilo odlaganja. Nadam se da će sudija omogućiti da iznesemo sve dokaze i optužene kaznio“, zaključila je ona.

Podsećamo, dvojica radnika, Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović poginuli su 2017. godine u eksploziji koja se dogodila u tom preduzeću. Za tu tragediju optuženi su direktor Radoš Milovanović, kao i rukovodioci pogona Raketnih goriva Vladimir Lončarević i sektora Bezbednosti i zaštite na radu, Tomo Stojić.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare