Strahinja Stojanović Foto: Instagram

Strahinja Stojanović, koji je juče dignut u vazduh oko podneva na Novom Beogradu, pominje se i kao mogući ubica rođenog oca Paje, koji je takođe imao pozamašan kriminalni dosije.

Strahinjin otac Paja Stojanović ubijen je 24. septembra 2015. godine u zgradi u Ulici Jovana Stojisavljevića broj 31. u naselju Galenika u Zemunu i ta likvidacija je ostala nerasvetljena. Stojanović je usmrćen na četvrtom spratu, ispred vrata stana tasta i tašte, ali je ubica prve hice u njega ispalio ispred ulaza u zgradu.

Verovalo se da je Paja ubijen zbog kriminalnih kontakata i poslova svog sina, ali su mnogi tvrdili da ga je ubio upravo njegov sin Strahinja. Navodno, izrešetao je oca jer je ovaj zlostavljao majku. Paja je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, a verovalo se da nije pripadao nijednom klanu.

Podsetimo, Strahinji Stojanoviću, koji je juče dignut u vazduh u džipu na Novom Beogradu, zajedno sa saputnicom iz Kolumbije, pre dve godine, takođe je podmetnut eksploziv pod automobil, a tada je sa njim bila misica iz Španije koja je prošla sa teškim povredama, dok je on prošao bez povreda, jer se u trenutku eksplozije vratio u stan po telefon. Stojanovića dovode direktno u vezu sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića, ali je ranije ranio svog kuma Miloša Vidakovića, a navodno je svojevremeno ranio i pripadnika BIA.

U centar interesovanja javnosti, Stojanović je došao u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je u trenutku eksplozije bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales. On je pukom srećom ostao nepovređen, jer se nekoliko trenutaka ranije, vratio do stana po svoj mobilni telefon. Iz zatvora, u kome je bio zbog izazivanja opšte opasnosti, izašao je nekoliko meseci ranije, u aprilu 2018. godine.

Po svojim kriminalnim radnjama odavno je poznat policijskim i sudskim organima. Advokat Miša Ognjanović ubijen je krajem jula 2018. godine, što je bio jedan od razloga da se u startu sumnja da su slučaj njegovog ubistva i pokušaj prve likvidacije Stojanovića povezani. Istraga je utvrdila da najmanje dve osobe stoje iza zločina i da su ga danima pre likvidacije pratili, na šta se Ognjanović žalio i svojim prijateljima i saradnicima.

Stojanovića je Ognjanović poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.

Strahinja je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i posedovanja oružja. Njegova bliskost sa klanom Šaranovića ogleda se u prijateljskom odnosu koji je imao sa Milošem Delibašićem, Šaranovićevim sestrićem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare