Foto: Privatna arhiva

Biljana Stojanović (40), nakon čijeg samoubistva je otkriveno da je godinama držala supruga Ivana zabetoniranog u buretu, prehodno ga ubivši oštrim predmetom, po svemu sudeći je morala imati pomagača u zločinu. Uviđaj na imanju na kom su pronađena tela i dalje je u toku, tako da konačni zaključci o tome šta se dogodilo u porodičnoj kući Stojanovića i dalje nisu doneti.

Šok u selu Veliko Trnjane kod Leskovca ne jenjava otkad je u kući Stojanovića pronađeno najpre telo Biljane Stojanović, za koju se veruje da se ubila, a zatim i telo njenog supruga Ivana, koje je bilo zabetonirano u buretu gotovo tri godine. Dok komšije tiho prepričavaju stravične detalje tragedije ove porodice, leskovački policajci i dalje prikupljaju tragove na licu mesta, obavljaju uviđaj i razgovaraju sa svima koji bi mogli imati bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u rasvetljavanju zločina.

Foto: Nova.rs

U međuvremenu je saslušan Biljanin emotivni partner Aleksandar (28), sa kojim je navodno bila u vezi i on je bio podvrgnut poligrafu. Prema njegovom svedočenju, poligrafsko ispitivanje je prošao, nakon čega je pušten na slobodu. Da je policija posumnjala da je na bilo koji način umešan u Ivanovo ubistvo, bio bi mu određena mera zadržavanja ili pritvora tako da ne može da utiče na svedoke ili predistražni postupak.

Samim tim, ostaje otvoreno pitanje kako je moguće da je Biljana sama najpre usmrtila svog supruga, a potom njegovo telo odnela u bure u pomoćnom objektu na svom imanju, gde ga je položila i zalila betonom. Potom je mesto, na kom je nesrećni čovek ostavljen, dodatno zabetonirano i maskirano piljevinom, kako niko ne bi posumnjao da krije tako stravičnu tajnu.

Iako bes i emotivna nadraženost žena nekada mogu rezlutirati natprosečnom snagom, kako je iskustvo iz pojedinih zločina pokazalo, deo javnosti ne može da prihvati da Biljani niko nije pomogao. Osim što je reč o fizički teškim aktivnostima, postavlja se pitanje kako je moguće da je od 2019. godine do danas uspela da sačuva tu užasnu tajnu, obrazujući klupko laži u kojoj je živela cela porodica i njihova bliža okolina. Biljana bi uvek imala spreman odgovor na pitanje gde je Ivan i kada će doći, a nekada bi i sama čak potencirala priču o njegovom dolasku ili tome kako ima puno posla, pa ne može da stigne da se javi deci.

U svojim lažima bi odlazila toliko daleko da je u njih poverovala Ivanova rodbina koja nije mogla ni da nasluti šta se zapravo dogodilo, posebno jer su Biljanu svi opisali kao nasmejanu i vedru osobu, koja je uvek bila dobro raspoložena.

Biljana i Ivan Stojanović Foto: Facebook

Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije

Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta učinioca krivičnog dela, s obzirom na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo, saopšteno je za „Nova.rs“.

„Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta NN lica pronađenog dana 28. juna 2022. godine u selu Veliko Trnjane, Više javno tužilaštvo u Leskovcu donelo je naredbu za obdukciju leša NN lica i DNK veštačenje, što će biti obavljeno od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, a Više javno tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o obdukciji i veštačenju“, naveli su.

Bonus video: Izjave roditelja žrtve zabetonirane u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)