Optuženi Filip gavranović, Foto:Facebook

Suđenje staklorescu iz Resavske ulice Filipu Gavranoviću, koji se tereti za ubistvo svog najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića novembra 2017. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beograd iznošenjem završnih reči u ovom postupku. Tužilaštvo je zatražilo da se Gavranović osudi po zakonu, a za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

Na današnjem glavnom pretresu pregledani su snimci sa video kamera u poslastičarnici „Don Žuan“ u Beogradu, gde su oštećeni Ostojić i okrivljeni Gavranović sedeli neposredno pre zločina.

Nakon što su zapisi pregledani, tužilaštvo i zastupnik oštećene porodice Ostojić, advokat Ivan Simić, ali i optuženi Gavranović izneli su završne reči. Tužilac i punomoćnih oštećenih insistiraju da se Gavranović kazni u skladu sa Krivičnim zakonikom za delo teško ubistvo iz koristoljublja, a koje mu se stavlja na teret. Ipak, tužilac nije precizirao visinu kazne, već je istakao da ona bude „bliža zakonskom maksimumu“.

Sa druge strane, Gavranović i njegov branilac ostali su pri odbani da zločin nije izvršen iz koristoljublja, već da je u pitanju „zadesna situacija, odnosno da je okrivljeni postupao u nužnoj odbrani“.

Izricanje presude zakazano je 30. jul.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji. Pretpostavlja se da je motiv zločina dug koji je Gavranović imao prema ubijenog pekaru.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar