Filip Gavranović Foto:facebook

Viši sud u Beogradu objaviće sutra prvostepenu presudu staklorescu iz Resavske ulice Filipu Gavranoviću, koji je optužen da je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Gavranović se tereti za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Na početku suđenja u julu 2018. godine on je priznao da je ubio Ostojića i rekao da se kaje, ipak, on je osporio da je to učinio na način koji se navodi u optužnici.

Tužilac je ranije tokom meseca zatražilo da se Gavranović osudi po zakonu, ali nije precizirao visinu kazne, već je istakao da ona bude “bliža zakonskom maksimumu”.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji. Pretpostavlja se da je motiv zločina dug koji je Gavranović imao prema ubijenog pekaru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar