filip gavranović i nikola ostojić
Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora stakloresca Filipa Gavranovića zbog ubistva pekara Nikole Ostojića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na prvostepenu presudu kojom je danas zbog teškog ubistva iz koristoljublja izvršenog na štetu oštećenog Nikole Ostojića 3. novembra 2017. godine na 30 godina zatvora osudjen okrivljeni Filip Gavranović.

Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, tužilaštvo će žapbom tražiti da se okrivljenom izrekne kazna od 40 godina zatvora.

Podsetimo, Nikola Ostojić pronađen je mrtav 3. novembra 2017. godine u zaključanoj staklorezačkoj radnji, koja se nalazi preko puta njegove pekare u Resavskoj ulici.

Pre nego što je zločin otkriven, policija, prijatelji i porodica danima su tragali za Nikolom, čiji je nestanak prijavila njegova supruga Vera Ostojić, nakon što se nije vratio kući, niti javljao na telefon.

Pročitajte još:

Ubijeni i žrtva bili su dugogodišnji prijatelji i imali su lokale jedan preko puta drugog. Veoma blisko i prisno prijateljstvo tragično je okončano zbog novca, odnosno koristoljublja.

Naime, osuđeni Gavranović bio je u dugovima, zbog čega je odlučio da pozajmi 2.000 evra od Ostojića, za koga je znao da ima novac jer je tih dana planirao da proširi svoj biznis. Kobnog dana žrtva i ubica su se našli u kafiću u kome su često boravili, nakon čega su se uputili u staklorezačku radnju kod Gavranovića. U jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvojice, a potom i tuče, koja je ubrzo kulminirala u stravični zločin, koji je šokirao srpsku javnost.

BONUS VIDEO: Izricanje presude Haraldu Kopicu, zagrebačkom monstrumu koji je ubio troje dece

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar