filip gavranović i nikola ostojić
Foto: Privatna arhiva

Pretres u ponovljenom postupku protiv stakloresca Filipa Gavranovića, kome se sudi za ubistvo najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića 2017. godine u Resavskoj ulici u Beogradu, održano je danas u Višem sudu, a optuženi je delimično priznao krivicu i detaljno izneo odbranu.

Presuda kojoj je Gavranović bio osuđen na 30 godina zatvora je nedavno ukinuta od strane Vrhovnog kasacionog suda (VKS) i predmet je vraćem Višem sudu na ponovno odlučivanje.

On je na današnjem pretresu detaljno izneo odbranu, odnosno pod kojim se okolnostima zločin desio. Između ostalog, Gavranović ne poriče da je izvršio zločin, ali navodi da se kaje.

„Kajem se zbog onoga što sam uradio. Bio sam ponižavan, vređan i napadnut, pa sam se samo branio od čoveka koji je bio jači od mene. Te večeri branio sam svoj život i nema govora da sam bilo šta loše uradio iz drugih razloga“, rekao je Gavranović.

Ivan Simić, advokat porodice oštećenog, upitao je na pretresu okrivljenog da li je svoje kajanje iskazao i u momentu kada je sa suprugom ubijenog, koja je prolazila kroz teške trenutke, tragao za žrtvom, a čije se telo nalazilo u njegovoj staklorezačkoj radnji.

Tvrdio je da je bio uplašen.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji.

Motiv zločina bilo je koristoljublje.

Bonus video: Hapšenje dilera u Subotici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar