Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/TV lica/RTS

Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden sinoć u stanicu policije jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović, sutra će biti saslušan u tužilaštvu, a ukoliko se u narednom periodu dokaže da je silovao svoje učenice, preti mu do 15 godina zatvora.

Kako saznajemo, Aleksić se tereti da je u vremenskom periodu od 2012. do 2020. godine, u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne. On je priveden juče, nakon čega mu je određeno zadržavanje, a nakon sutrašnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu biće poznato da li će se Aleksić od optužbi braniti sa slobode, ili će mu biti određen pritvor.

Pročitajte još...

Javnost u Srbiji i dalje je u šoku nakon što je osvanula vest u medijima da je Aleksić, inače istaknuti beogradski profesor, seksualno napastvovao svoje učenice. Njemu se na teret stavlja krivično delo silovanje zbog čega mu preti kazna od  od pet do 15 godina zatvora. Ipak, u javnosti se pojavila sumnja i koliko je teško dokazati silovanje, usled određenog protoka vremena, kao i da li će osumnjičeni profesor uspeti da izbegne kaznu.

Milena Radulović Foto:E-Stock/Konstantin Bačetić

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Mladoj glumici, ali i svim ostalim devojkama koje su se našle na meti napasnika, veliki broj javnih ličnosti, kao i celokupna javnost u Srbiji, pružili su podršku u teškim trenucima.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare