Foto: Mossos d'esquadra

Državljanin Srbije, koji se sumnjiči da je jedan od članova međunarodne kriminalne grupe "Pink panter", uhapšen je na Tenerifima, javljaju španski mediji.

Kako navodi agencija Europa pres, uhapšen je u okviru akcije hapšenja članova moto-bande „Anđeli pakla“ sa još pet osoba iz nekoliko evropskih zemlja, pod optužbom za trgovinu drogom, pranje novca i iznudu.

Pored državaljanina Srbije, u akciji Civilne gade i Poreske uprave Španije uhapšena su dvojica Nemaca, i po jedan državljanin Poljske, Francuske i Španije.

Svi privedeni imaju policijski dosije, a za Srbinom je raspisana i međunarodna poternica zbog sumnje da je jedan od članova, a moguće čak i jedan od vođa „Pink pantera“, grupe koja je u pljačkama širom sveta pokrala višemilionski vredan nakit, drago kamenje, satove…

Srbin je uhvaćen dok je „kontrolisao“ kako rastu stabiljke marihuane na jednoj plantaži koju su držali „Anđeli pakla“ u gradu Guargačo.

Bajkeri su uhapšeni u akciji specifičnog imena „Vepar-Vulkan“, a istraga protiv njih započeta je u septembru prošle godine.

Zahvaljujući podršci kolega iz Danske, Francuske i Norveške, policija na Tenerifima ušla je u trag bandi čiji članovi se u matičnim zemljama terete i za podvođenje i trgovinu ljudima.

U akciji je zaplenjena je velika količina droge i oružja.

Istraga osumnjičene dovodi u vezu i sa brojnim slučajevima iznude.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar