Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Austrijska policija raskrinkala je srpskog dilera (43) i menadžera jednog balkanskog restorana u Beču i uhapsila još dve osobe - dvoje državljana Crne Gore - prilikom čega je zaplenjeno više od 5 kilograma narkotika, novac, "kalašnjikov" (AK47) i pištolji.

Bečka kriminalistička policija je menadžera (43) iz Srbije i restoran na Meksikoplacu (Mexikoplatz) posmatrala već duže vreme jer su na osnovu operativnih saznanja sumnjali da se upravo na tom mestu vrši preprodaja značajne količine narkotika.

U subotu ujutru policija je ponovo bila na svojim mestima, u neposrednoj blizini kafane, gde su primetili da se lokalu približava automobil slovačkih registracija u kom su muškarac i žena koji su im bili sumnjivi.

Nakon što su ušli u restoran, specijalna jedinica Kobra je započela svoju akciju – upali su u restoran u želji da presretnu paket sa drogom i privedu osumnjičene, međutim 43-godišnji menadžer lokala je pokušao da pobegne, a droge je pokušao da se otarasi tako što je pokušao da je prospe na krov.

Uhapšeni su njegovi saučesnici, 27-godišnji Crnogorac i Crnogorka, a priveden je i begunac pošto ipak nije uspeo da utekne Kobrama, piše austrijski kosmo.at.

U lokalu je zaplenjeno oko 3,5 kilograma marihuane, 2,3 kilograma kokaina, 5.300 evra u gotovini i dva pištolja marke „glok“ i !bereta“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare