Foto: Shutterstock

Sud u Berlinu osudio je srpskog državljanina Sinišu K. zbog sedmostrukog silovanja koje je počinio na području pomenutog grada prošle godine na 14 godina zatvora, uz mogućnost doživotnog zatvora zbog posebne težine zločina.

„Optuženi poseduje posebnu naklonost počinjavanju seksualnih kaznenih dela. Pritom se ne radi samo o zadovoljavanju seksualnosti nego i ispoljavanju moći i dominacije“, stoji u obrazloženju presude Siniši K. (30), saznaje Index.hr.

Njemu se prebacuje da je u junu i julu prošle godine na području Berlina silovao sedam, njemu nepoznatih, žena u koje imaju između 14 i 28 godina.

Počinitelj je uhvaćen nakon što je prilikom jedne provale u spremište za vrtlarski pribor ostavio otiske prstiju. S obzirom na to da je pre toga u Srbiji već bio osuđen zbog silovanja i provala, policija je na temelju međunarodne datoteke pronašla počinitelja.

Osuđeni Siniša K. je već na samom početku suđenja priznao silovanja i izrazio kajanje. Sud mu je uprkos tome dosudio maksimalnu zatvorsku kaznu koja uključuje mogućnost neograničenog zadržavanja u zatvoru i nakon odsluženja kazne, što je specifičnost nemačkog pravnog sistema.

U presudi se objašnjava kako osuđeni „nije sposoban za terapiju“ i da je delovao „ciljano, promišljeno i kontrolisano“ tako da se ne može govoriti o smanjenoj uračunljivosti kao okolnosti.  Osuđeni je i tokom intenzivne javne potrage za njim počinio dalja silovanja.

Roland Veber, advokat jedne od žrtava, pozdravio je zatvorsku kaznu sa sigurnosnim pritvorom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar