Foto:shutterstock

Državljanin Srbije (52) sa kolegom, inače državljaninom Turske (57), osumnjičen je da je ukrao 500 automatskih menjača i 100 motora iz fabrike Mercedes u Štutgartu, preneli su nemački mediji.

Kako se navodi na sajtu mercedesfans.de, Srbin i kolega uhapšeni su polovinom avgusta, o čemu su se oglasili policija i tužilaštvo iz Štutgarta, prenosi Blic.

Pročitajte još:

Kako se navodi na sajtu mercedesfans.de, Srbin i kolega uhapšeni su polovinom avgusta, o čemu su se oglasili policija i tužilaštvo iz Štutgarta.

„Sumnja se da su imali još saučesnika. Navodno, oni su od februara 2020. godine pa do hapšenja, iz centralnog skladišta firme ukrali više od 100 motora i 500 menjača“, navodi portal.

Firma je, kako prenose, primetila da nedostaje veliki broj delova za automobile.

„O svemu su obavestili policiju koja je nakon opsežne istrage identifikovala osumnjičene. Tokom pretresa više stanova i skladišta koje su koristili, policija je uspela da sakupi dokaze, a pronađeni su i delovi motora. Za sada je raspisana potraga za još dvojicom muškaraca“.

Kako su osumnjičeni uspeli da iznesu delove automobila iz skladišta, u nemačkim medijima nije objavljeno, ali se pretpostavlja da su ih rasturali.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – zaplena droge i hapšenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar