Foto:Savo Prelević/Vijesti.me, Facebook

Beograđanin Luka Pilčević osumnjičen je za likvidaciju škaljarca Milića Minje Šakovića, dok se Kragujevčanin Duško Tanasković, koji je nedavno uhapšen zbog ubistva Gorana Vlaovića na Pagu, tereti da mu je pomogao. Pilčević je rodom s Karaburme, a pretpostavlja se da su ga pripadnici kavačkog klana regrutovali za likvidaciju jednog od ključnih škaljaraca.

Reč je o 20-godišnjem mladiću, a o njemu se dosad malo toga zna. Nakon likvidacije Milića Minje Šakovića, sa kojom se dovodi u vezu, nestao je sa radara. Zasad nije poznato gde bi mogao da se nalazi, a za njim je 20. jula raspisana poternica.

Ono što je izvesno jeste da je, kako se navodi i na njegovom Fejsbuk profilu, sa Karaburme. Sumnja se da su ga pripadnici kavačkog klana, koji je u sukobu sa škaljarskim, regrutovali da izvrši likvidaciju.

Luka Pilčević Foto: Facebook

Pretpostavlja se da su kavčani mislili da Pilčević neće biti sumnjiv, kako zbog svojih godina, tako i zbog činjenice da nije označen kao pripadnik kavačkog klana.

Veruje se da mladić upravo zbog toga nije bio sumnjiv Šakoviću, iako su ga prijatelji upozoravali na sumnjivog muškarca koji je nekoliko puta kobne večeri prošao pored njih.

Milić Šaković Foto: Savo Prelević/Vijesti

Nalogodavci zločina nesumnjivo su imali na umu činjenicu da je Šaković posebno obazriv, s obzirom da je preživeo čak nekoliko napada proteklih godina.

Pilčeviću je, prema saznanjima policije, logistiku za izvršenje ubistva pružao Duško Tanasković, koji je 25. avgusta ispred jednog noćnog kluba na Pagu u Hrvatskoj, ubio Gorana Vlaovića.

Pročitajte još:

Podsetimo, ova dva ubistva zadala su ozbiljan udarac škaljarskom klanu. Ubijeni Šaković i Vlaović slovili su za bitne pripadnike pomenutog klana. Živeli su na visokoj nozi i u luksuzu, o čemu najbolje svedoči podatak da je ubijeni Vlaović imao čak i obezbeđenje.

Sa druge strane, rat između kotorskih klanova – škaljarskog i kavačkog traje od 2014. godine. Dosad je ubijeno više od 50 žrtava.

Razdor između tada jedne kriminalne grupe iz Kotora nastupio je zbog nestanka tovara kokaina u Španiji, a likvidacija Gorana Radomana označila je početak rata.

VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare