Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Srbi na Kosovu i Metohiji na administrativnim prelazima su i danas, već 12. dan. Dan nakon što je u Briselu Beograd prihvatio kompromis za rešenje situacije na Kosovu i Metohiji, očekuje se da se specijalne jedinice Rosu povuku sa Jarinja i Brnjaka, i da se uklone barikade.

Posle skoro dve nedelje, nazire se kompromisno rešenje krize na severu Kosova i Metohije. Trebalo bi da do sutra u 16 časova jedinice Rosu napuste administrativni prelaz Jarinje.

Srbi su ovu vest dočekali sa olakšanjm, ali su ostali na pozicijama, javlja reporter RTS-a. Kažu da im je sve teže da budu na barikadama, s obzirom da su protesti skoro dve nedelje, a i zbog vremenskih uslova koji su sve gori.

Povlačenje jedinica Rosu bi trebalo sutra da počne od 8 časova, a zatim se očekuje da Kfor rasporedi svoje trupe na tim pozicijama.

Niko nije mogao da potvrdi da li će saobraćaj sutra biti normalizovan, a vrlo je verovatno da će se to dogoditi u ponedeljak.

Kfor će svoje snage postaviti i pre same implementacije na Jarinje i Brnjak i ostaće oko dve nedelje da bi sačuvao sigurnost okruženja i slobodu kretanja.

Od 4. oktobra za vozila se uspostavlja režim sa „stikerima“ do konačnog rešenja.

Bonus video: Komandant Kfora helikopterom obišao Jarinje i Brnjak

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar