Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Već osmi dan su na Jarinju i Brnjaku raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, a situacija je i dalje napeta, ali i danas i juče nisu zabeleženi veći incidenti.

Građani severnih kosovskih opština sa srpskom većinom traže da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da se povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške.

Danas je situacija na prelazu Jarinje bila relativno mirna a prema tvrdnjama pripadnika kosovske polcije poslednjih dana nisu zabeleženi veći incidenati.

Građani koji žele da dođu do prvih naseljenih mesta na severnom delu Kosova deonicu od par kilometara prelaze peške kako bi prešli barikade i deo deonice gde su staniconirane specijalne jedinice kosovske policije.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Prema račima policajaca koji rade na prelazu Jarinje, poslednjih dana povećan je broj onih građana koji prelaze ovu deonicu koja je blokirana s obzirom da ovih dana počinje nova akademska godina  i zbog činjenice da dosta studenata iz ovog dela Srbije upravo studira u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Današnji dan je uglavnom protekao mirno, osim u jednom delu dana kada se na nebu iznad dela na kojem se nalaze specijalne jedinice policije Kosova pojavio dron, što je uznemirilo pripadnike ovih jedinica pa su osmatrali sa koje je strane doleteo dron i gde će otići a kako smo nezvanično saznali radilo se o dronu koji je u vlasništvu Kfora.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Sa druge strane par kilometara od prelaza Jarinje u selu Rudnica, pripadnici Vojske Srbije stancionirala su svoja četiri oklopna vozila – dva „lazara“ i dva „miloša“.

BONUS VIDEO: Jedinice ROSU na prelazu Brnjak

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar